Nieuws

Leerlingen Zorg & Welzijn verzorgen lunch voor mensen met Alzheimer

In het kader van de Alzheimerdag verzorgden leerlingen Zorg & Welzijn van de locaties jenaplan en Stevensbeek een lunch voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Donderdag 21 september waren er in heel Land van Cuijk activiteiten voor (thuiswonende) dementerenden. Verschillende scholen in de regio hadden mensen met de ziekte van Alzheimer samen met hun naasten uitgenodigd om te komen eten. Ook op Elzendaalcollege-Metameer werden zij gastvrij ontvangen.
De leerlingen van locatie jenaplan hadden de lunch verzorgd in het nieuwe restaurant van de school. De leerlingen van Stevensbeek gingen naar zorgcentrum Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis. Zij verzorgden daar de lunch voor de dementerenden. Angelique Aarts, docent op de jenaplanlocatie legt uit: “De leerlingen leren op deze manier zoveel over zichzelf. Ze maken kennis met wellicht een doelgroep waar ze later mee gaan werken. Maar ze leren ook om samen zo’n dag te organiseren, waar hun eigen interesse liggen, wat hun talenten zijn en wat ze nog spannend vinden.”

Op deze dag gaf de voorzitter van Alzheimer Nederland / afdeling Land van Cuijk en Gennep informatie aan de leerlingen. De lunch was een initiatief van de deelnemende scholen, de gemeente Land van Cuijk en Alzheimer Nederland/ afdeling Land van Cuijk en Gennep.

Leerlingen jenaplan verzorgen lunch voor ouderen met Alzheimer.

← Terug naar overzicht