Nieuws

Berita Cornelissen overhandigt sleutels aan Elke Oegema

Vanaf 1 november volgt Elke Oegema Berita Cornelissen op als rector van Elzendaalcollege-Metameer.

Donderdag 26 oktober vond in Boxmeer de kennismakingsmiddag plaats voor medewerkers van Elzendaalcollege-Metameer. Sinds 1 augustus zijn deze middelbare scholen gefuseerd. Berita Cornelissen heeft het stokje overgedragen aan Elke Oegema. Berita Cornelissen: “Na 30 jaar voel ik mij nog steeds verbonden met deze school. Maar nu is het tijd voor een nieuwe rector. En wacht mij een nieuwe uitdaging.”

Sleuteloverdracht

Op donderdagmiddag waren alle medewerkers van de fusieschool Elzendaalcollege-Metameer – met vestigingen in Boxmeer, Gennep, jenaplan en Stevensbeek – uitgenodigd voor een kennismaking. In drie workshops leerden zij elkaar en de verschillende schoolgebouwen in Boxmeer beter kennen. De workshops werden door en voor collega’s gegeven. Deze kennismakingsmiddag is de aftrap van de fusieschool, waarbij tijdens de afsluitende borrel Berita Cornelissen het rectoraat overdroeg aan Elke Oegema. Dat gebeurde op een voor de regio passende manier, namelijk met een ‘symbolische sleuteloverdracht’.

Afscheid Berita

Berita Cornelissen neemt vrijdag 27 oktober afscheid van Elzendaalcollege-Metameer. Een school die haar ruim 30 jaar nauw aan het hart lag. En nog steeds voelt ze zich er verbonden mee. Opgeleid als biologie- en wiskundedocent, ligt haar hart bij de jongeren. Ze stond niet alleen voor de klas. Ook was ze medeoprichter en directeur van de jenaplanlocatie in Boxmeer. Sinds 2017 is ze rector van Metameer waar ze zich samen met haar collega’s inzette voor de regio. “Bij elke nieuwe ontwikkeling stond het kind bij mij centraal.”

← Terug naar overzicht