Nieuws

Ouder-kindwisseldag

Nog één keer terug naar je schooltijd. Donderdag 2 november namen ouders de rol van leerlingen in op de locatie Stevensbeek. Door de ouder-kindwisseldag krijgen leerlingen de mogelijkheid om één of meer lessen thuis te blijven. Hun ouders vallen dan voor ze in. Degene die naar de desbetreffende les gaat, zorgt ervoor dat het huiswerk gemaakt is. Dus de ouders komen voorbereid naar de les.
De ouder-kindwisseldag is een jaarlijks evenement in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer. Elk jaar doen hier weer veel ouders aan mee. Ook dit jaar was deze dag weer een groot succes. Omdat we trots zijn op ons onderwijs mochten vandaag ouders deelnemen aan lessen in plaats van hun kind. Spannend voor beide partijen!

Een schooldag wordt herkenbaar
Ouders gingen met veel plezier maar ook een beetje spanning terug naar de middelbare school. Ouders en leerlingen ervaren de ouder-kindwisseldag als zeer prettig. Juist ook doordat de lessen zo ‘gewoon’ zijn. Ouders gaven hun complimenten voor de gevarieerde lessen en de aandacht die docenten aan de leerlingen gaven. Een ouder zei: “Knap hoe een docent tot zelfs het laatste lesuur zo enthousiast kan blijven en vol energie een les geeft.” En andere ouders gaven aan: “Dat is lang geleden” en “Jeetje, ik ben toe aan weekend na de hele dag les”. Van de leerlingen hoorden we vaak: “Pap, heb jij mijn huiswerk al af?” De verhalen en ervaringen waarmee de kinderen iedere dag thuiskomen, krijgen zo iets herkenbaars. Samen worden herinneringen gemaakt.

← Terug naar overzicht