Nieuws

Tto’ers Stevensbeek op MerletMUN

Op 1, 2 en 3 maart vond de eerste editie van MerletMUN plaats. Manisha Linders TH4, Selena Nijssen TV3 en Mark Custers TV3 van Metameer Stevensbeek hebben dit evenement georganiseerd samen met Jelle van Rooij van het Merletcollege.

Lennard Besselink was een van de deelnemers: “Het is gewoon echt leuk om te doen”

Presenteren, debatteren en plezier maken

Lennard Besselink TH4 van Stevensbeek debatteerde met leeftijdgenoten over belangrijke wereldproblemen: “Ik vond het nogal een ervaring om voor het eerst mee te doen aan een MUN. Ik vond het spannend om mijn eerste speech te geven, maar daarna had ik al snel door hoe het allemaal werkte. We hebben over verschillende onderwerpen gediscussieerd en ik heb geleerd hoe ik mijn argumenten kan presenteren. Daarnaast heb ik twee workshops gevolgd tussen het debatteren door. Het feestje op de tweede dag was een leuke afwisseling. Het was fijn om even te ontspannen na al dat debatteren en leren. Het is gewoon echt leuk om te doen!”

Over organisatie MUN

MUN staat voor Model United Nations. Dit houdt in dat leerlingen de Verenigde Naties simuleren. Drie leerlingen van Metameer Stevensbeek mochten de MUN organiseren.

Selena vertelt: “Het organiseren van een MUN heeft veel tijd gekost. Op de dagen zelf was het behoorlijk hectisch en hebben we ook heel hard gewerkt. Iedereen zorgde ervoor dat alles vlot verliep. Op de eerste dag kregen wij al gelijk positieve feedback op ons werk.”

Op de laatste dag vond de afsluitceremonie plaats in het gemeentehuis in Cuijk. Twee groepen presenteerden daar hun resoluties.

← Terug naar overzicht