Cultuurprofielschool

Wij zijn een Cultuurprofielschool.
We geloven dat we met aandacht voor kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling. Het stimuleert je nieuwsgierigheid en creativiteit.

Je leert met nieuwe ideeën te komen, verbanden te leggen en hoe je moet presenteren en reflecteren. Zo ben je beter in staat om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan. Waardevolle eigenschappen in een wereld die technologisch zo in ontwikkeling is.

Veel kunst en cultuur

Je krijgt bij ons les in muziek, dans & drama en beeldende vorming (2d en 3d). We bezoeken ieder jaar een voorstelling, gaan naar musea, ontmoeten schrijvers en krijgen workshops van gastdocenten.

Iedere leerling werkt mee aan een complete voorstelling die we opvoeren in het theater van De Weijer. Je kunt je talent laten zien op het open podium, meedoen met de schoolband of met onze danscrew.

Op een ‘andere’ manier leren

Bij kunst- en cultuurvakken leer je op een ‘andere’ manier. Namelijk dat nieuwe inzichten of vaardigheden vaak ontstaan door uitproberen, experimenteren, ervaren, horen en voelen. De ene keer vertrouw je je verstand, de andere keer ga je op je gevoel af. Je maakt analyses of zoekt juist de oplossing in het leggen van verbanden. Je probeert heel gefocust met ideeën te komen of je gaat juist lekker out-of-the-box brainstormen.