Mavo, havo, vwo

Jij leert het beste als we dit samen doen. Bij Metameer geven we je invloed op je eigen leerproces en helpen we je het beste uit jezelf te halen.

Tweejarige brugklas

Op Metameer geloven we dat je het beste leert als je dat samen doet.
Dan leer je de stof, én leer je van je klasgenoten.
Daarom zit je de eerste twee jaar in een brugklas met mavo/havo en havo/vwo-leerlingen. Verschillende niveaus bij elkaar dus. We bieden de stof aan in lessen, themaweken, workshops, presentaties en projecten. Zo ontdek je welk niveau het beste bij je past.

Atelier 127: voor de onderzoekers van de toekomst

In de bovenbouw ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Je krijgt hoor- en werkcolleges en werkt in ons fonkelnieuwe Atelier 127. Daarin kun je zelf kiezen met welke vakken je aan de slag gaat. Zo leer je zelfstandig werken en studeren: de ideale voorbereiding op je vervolgopleiding. En natuurlijk sta je er op Metameer nooit alleen voor. Ook in de bovenbouw heb je regelmatig contact met je mentor.

Havo-p voor praktijkgericht onderwijs

Nieuw op Metameer is het praktijkgericht vak ‘Havo-p’. Bij dit keuzevak voor bovenbouw havoleerlingen kun je praktisch bezig zijn en je goed voorbereiden op het hbo. Je kunt kiezen uit twee richtingen: de technologievariant of de maatschappijvariant. Als technologieleerling ben je veel aan het werk in het Techlab waar je je eigen ontwerpen schetst en bouwt. Ben je leerling in de maatschappijvariant dan houd je je meer bezig met het verhaal, het thema en de marketing rondom het technische verhaal. Zo ga je op je eigen gebied de uitdaging aan.

Wat wil je worden? Studie- en loopbaanoriëntatie

Op Metameer hebben we veel aandacht voor jouw studie- en beroepskeuze.
Vanaf de derde klas ga je aan de slag met de methode dedecaan.net. Daarbij doe je allerlei opdrachten en projecten – in samenwerking met bedrijven uit de regio.
Wat vind je leuk? Wat kun je goed? Waar krijg je energie van? Dat gaan we samen onderzoeken. Zodat jij de juiste keuze kunt maken. Voor je profiel, je vervolgopleiding en je beroep.

Profielen in bovenbouw havo en vwo

Vanaf het vierde leerjaar van het havo en vwo ga je steeds zelfstandiger aan de slag binnen één van de vier profielen:

1. Cultuur en Maatschappij
2. Economie en Maatschappij
3. Natuur en Gezondheid
4. Natuur en Techniek