Vmbo, leren door doen

Op het vmbo leer je in de klas en in de praktijk. Zo ontdek je wat je goed kunt én waar je blij van wordt. Als je dat weet, kun je de juiste keuze maken voor je profiel, vervolgopleiding en beroep.

Tweejarige brugklas

Je zit met leerlingen uit de drie leerwegen van het vmbo in de tweejarige brugklas. Deze eerste twee jaar maak je kennis met de negen werelden van het praktijkgerichte onderwijs. Zo ontdek je wat het beste bij jou past. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar met je mentor en met de leerlingen uit je klas. Want: leren doen we samen.

Techlab

Op Metameer in Stevensbeek hebben we een Techlab: een plek waar je aan real life opdrachten kunt werken met de nieuwste technische snufjes, zoals robots en 3D-printers. In het Techlab leer je creatief denken, plannen en presenteren. Welke uitvinding ga jij doen?

Vmbo-plusklas

Leer je beter in een kleine groep? Dan is vmbo-plusklas iets voor jou! Je krijgt dezelfde lesstof en opdrachten als de andere vmbo-klassen, maar dan met net iets meer ondersteuning van onze docenten.

Vmbo 3 en 4: profielen

Na twee brugklasjaren stroom je door naar een derde klas basisberoepsgerichte leerweg (b), kaderberoepsgerichte leerweg (k) of een theoretisch/gemengde leerweg (tg).

Op Metameer Stevensbeek kun je drie profielen kiezen:
1. Produceren, Installeren & Energie (PIE)
2. Dienstverlening & Producten (D&P)
3. Zorg & Welzijn (Z&W)

Wat wil je worden? Studie- en beroepskeuze

Op Metameer hebben we veel aandacht voor jouw studie- en beroepskeuze.
Wat vind je leuk? Wat kun je goed? Waar krijg je energie van? En welk beroep is écht iets voor jou? Dat gaan we samen onderzoeken. Daarom werk je op Metameer ook aan echte opdrachten van bedrijven uit de regio.

In je tweede leerjaar doe je mee aan On Stage waarbij je kennis maakt verschillende beroepen. Vanaf het derde jaar start je met de voorbereidingen voor het mbo.

Ook volg je in de bovenbouw stages, meeloopdagen, excursies en gesprekken met je mentor. Kortom: op Metameer bereid je je voor op jouw toekomst.